U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is het doel van de Rolling Racers

Gepost 2018/09/08

Het doel is in 1 zin te omschrijven.....

Een medemens die de 8 van Apeldoorn niet zelf kan lopen een onvergetelijke dag bezorgen.

De 8 van Apeldoorn is een onderdeel van de midwintermarathon. Deze tocht wordt zondag 3 februari gelopen door de prachtige natuur rond Apeldoorn en Hoog Soeren.

Er zijn 3 rolstoelen beschikbaar die zijn aangepast zodat een medemens die zelf niet kan de acht kan lopen, daarin goed en veilig kan zitten. een rolstoel wordt geadopteerd door een bedrijf die de sponsoring van deze stoel verzorgt. Vanuit het betreffende bedrijf loopt in principe een aantal atleten mee . Veiligheid van de deelnemers staat voorop, de meelopende atleten houden de rolstoel "uit de wind" temidden van het hele deelnemersveld. 

Naast onze eigen stoelen (3 stuks) hebben we drie stoelen van Gerrit Voortman van stichting de Trans kunnen lenen waardoor we in totaal zes teams kunnen formeren . Gerrit zelf zal deelnemen aan het zogenaamde eliteteam. De verwachte snelheid van dit team is rhoger dan de andere teams, vandaar dat ze voor in startvak A van start zullen gaan. De overige teams lopen rond de 10 km per uur.

Voor de deelnemende teams kijk bij de link "teams" in het menu. Samen met onder andere stichting 's-Heerenloo wordt gegeken welke deelnemers het beste in aanmerking komen voor dit evenement. 

 

 

 

Lees de rest van deze post »